Telemarskej dupák

Muselo to přijít. Pátý rok za sebou touhle dobou jsem vyházel tašky a bágl z auta, vyjel výtahem do čtvrtýho patra Na Dolíkách a zabouchl dveře. A teď co, viď. Podzim se blíží a to znamená…že bude padat listí a do hospod se bude chodit za tmy.

Ale tak o tom sem uplně tak nechtěl psát. Včera sem si sedl ke kompu, upgradoval lightroom, aby mi konečně zvládal rawy z fujiny a uvědomil si, že vám dlužim strašně moc fotek. Svatbu na blog asi dávat nebudu, ale co třeba pár fotek z kopců a z jednoho promrzlýho večera, kdy jsme s Jurou zírali na sever a cvakali první záchvěvy letošní polární záře v jižním Norsku..

Dlouho jsem nebyl fotit s nějakym kamarádem a musim uznat, že to něco do sebe má. Asi bych to už býval dávno vzdal a jel se ohřát do chaty, ale Jura byl natolik šílenej, že byl odhodlán čekat na lepší představení a cvakat a cvakat a cvakat. Když už jsme byli rozhodnuti vyrazit zpět domu, protože jsem nebyl uplně schopnej přes zkřehlý prsty mačkat spoušť a štelovat foťák, stejně vás něco přinutí vylézt do toho marastu znova. No a když pak už sedíte v aute, topení na max a za okýnkem na vás svítí osvětlený stany radioamatérů, kteří pod Gaustatoppenem asi hledali signál od Elvise, vyskočíte a cvakáte nanovo. No a pak se podíváte nad hřeben, jak to tam pěkně běhá a stejně ještě skočíte do auta a jedete do průsmyku zpět, protože budete moct smazat všechny předchozí fotky a nechat si nějakou TOPovku, která tam na vás teď čeká. Finn ze Sortlandu, kterej to tam má každej druhej den v mnohem větší parádě to zas bude hejtovat, že to je prd polární záře, ale víš co Finne… ;)

Minulej příspěvek jsem končil fotkou, na které se zrcadlí postavy v horskym jezeře. Byl to narozeninový hajk na Skorve a událo se to vlastně ještě před svatbou, před Šotkem, s Kafkym. Afterpárty večer byla vtipná. Podávala se slovenská gulášovka, píva byla dost a vyzkoušel sem si Telemarskej dupák za doprovodu herního umu nejlepšího muzikanta na světě na hardargervidský housle (maj dvojnásobek strun, který se rozeznívaj rezonancí o ty čtyři hlavní. Ve zkratce řečeno.) Takže tady ještě pár fotek z výšlapu a z kopců ze srpna. Příště už to bude o Trolltunze, twerkování a cestě přes Švédsko dom.

error: Content is protected !!