Johannesberg

Je to tady! Jaro! Období, kdy má člověk raději nosit klapky na očích. Prodej pif a kondomů roste a po tramvajích se line vůně podpaží, ačkoliv paradoxně roste prodej i deodorantů. Asi málo.

Jsem za polovinou své kancelářské mise, přestěhoval jsem se ze Žižkova na Vinohrady a místo dvou holek bydlím se třema klukama. Náplavka už praská ve švech a štajl některých tamějších píčů strčí do kapsy i štýlo zlaté mládeže na předměstí Moskvy. Běžci a běhny se pomalu vyrovnávají s tím, že jim odteď bude náplavka patřit jen za deště a to ještě kdo ví. Ti, co tuto ztrátu vlivu nemohou překousnout, se snaží poněkud neohrabaně vybalancovat úhybné manévry mezi mládeží po vlivem drog a hormonů. Tohle je prý letní pártyplac a za sporty si se nyní přesuňte na levej břeh. A nebo na předměstí.

Ačkoliv se mi to zdá jako docela dávno, od mé návštěvy v Jizerkách u Matěje na chatě uběhlo skoro 14 dní a jedno roční období. Janov nad Nisou nás přivítal ještě za zimního času a zimního počasí. Djeepák mě přivítal po šesti pivech – aspoň pár věcí kolem mě zůstává stejně vtipnejch. První večer popsat nedokážu, ale pamatuju si ho. Djeepák to má opačně. Na programu příštího dne byla sauna, oběd a taková pohodová vycházka hodná pacientů po transplantaci kyčle. Ve Slanym by se řeklo chill. Během druhého dne došlo na několikahodinový výlet po běžecké trati v okolí Josefova dolu přes malebnou osadu Kristianov.

Pár fotek abych se připomněl, že tu ještě někde jsem a příště pár veselých velikonočních fotek a obrázky z bilichovskejch lesů. Njoy.

error: Content is protected !!