Domorodci

Tak jaký jsou ti Thajci? Thajci jsou jako zrcadlo. Vrátí ti všechno, co na ně vrhneš. Budeš-li se smát, budou se na tebe smát taky. Budeš-li nasranej, nic z nich nedostaneš, nedej bože pokud na ně budeš hrubej, nevrlej nebo je mistrovat.

Ne, nehneš s nima. Je to hrdej národ a já sám to pociťuju pokaždý na naší lodi, od tý doby, co někdy před měsícem a něco došlo k menšímu nedorozumění mezi mnou, kapitánem Jobem a naším lodním inženýrem Lepem. Kvůli tomu, že sem v naléhavym tónu, páč byly vlny jak debil, ukázal za ostrov, ať tam jede, že tam je šnorchlující zákazník a má možná trable, málem dostal na budku. Prostě byl problém, že moc mluvim, že mu řikam jako farang (cizinec), ať vyzvedne tamhlétoho potápěče (dával si regulérně šlofíka a nechal všechny plavat ve výstroji k lodi).

Sorry, captain, what was the problem? Why you are still so angry?
You talk too much, boy.
I am sorry, I did not mean it in a bad way.
You talk too much! I will punch you!
Ahh, so you can speak English! Did not know that.
I will punch you.
Pretty good English, I must say.
You talk too much!

Když mi Job s Lepem tenkrát hrozili pěstí, tak sem měl sto chutí je trochu vymáchat v moři. Thajci totiž většinou neumí plavat, zato na muy thai chodí od malička, takže přesto že maj ještě o 25 kilo míň než já, moje jediná šance by bylo asi moře. Hluboký, rozbouřený moře…Nejsem ale každopádně sebevrah, protože jakmile urazíte Thajce, tak zítra za váma možná přijde s kudlou a vrazí vám jí do boku. I takový případy tu byly…Prostě se neser do domorodců, farangu.

Takže to byla moje epizodka s Jobem. S Lepem jsme už kamarádi -better than ever!

Spousta expatů říká, že největším problémem Thajska jsou samotní Thajci. Debatu na tohle téma si asi necham někam k pivu, až budu s někym zase řešit uprchlíky, Islám, Čechy a debilního Babiše s ještě debilnějšim Zemanem.
 

error: Content is protected !!