Moalboal

Už se vám někdy stalo, že jste při potápění sbírali houby? No, taky sem byl překvapenej jaký asociace a vzpomínky se vám vyplaví, když v tom ste ponořený 20 metrů a máte dva týdny do odletu. Vidět v kusu korálu kozáka a myslet při tom na smaženici? Ale byl to norskej kozák nebo českej?

Právě sem se vrátil ze sardinek. Vlastně to není moc novinka, protože se vracim ze sardinek nekdy i dvakrát denně…Potápět se s miliony ryb pár minut chůze od domu je jednak hodně pohodlný a za druhý víc než spektakulární. No a za třetí sem za to placenej. Většinou. Je odpoledne, mám za sebou dva ponory, otevřel sem si lahváče a celkově tuhle sezónu mam na kontě rozhodně víc ponorů do moře než do piva. Oboje se ale počítá na stovky…

Quo vadis. Dokráčel jsem do tohodle resortu na konci ledna a baví mě to tu. Západy Slunce svou kýčovostí směle konkurují těm na Bali a Gili. Byl by to ještě lepčejší ráj, kdyby z repráků na baru s výhledem na ostrov Negros právě teď nehrál Eros Ramazzotti. Koketuju dokonce s myšlenkou, že se sem vrátim. Nebo vrátíme. Že si tu pronajmu nebo pronajmem, nějakej větší dům a třeba jednu cimru pošlem na airbnb bo necháme pro návštěvy. A taky doufam, že máma zase přežije 20 hodin v letadle a v lednu naštve kolegyně z práce bronzovym nástřikem od filipínskýho Slunce. Co mamko a Blani?

Slíbil jsem vám před pár týdny nějakej podvodní speciál, takže tady to je. Pracoval jsem letos v Malajsii, Indonésii, na dvou místech na Filipínách. Každý místo má to svý, proč bych se tam chtěl vrátit: žraloky, želvy, macro, zdravej útes, dobrou viditelnost, komunitu lidí, dobrý pivo, skvělý jídlo, usměvavý ženský, stabilní počasí, džungli, ještěry, projížďky na motorce… Je asi těžký najít to TOP místo. Tim spíš pro fotografa, kterej je odkázanej na poněkud víc turistický místa, přičemž těma stejnema místama pohrdá. Věčný to boj a dilema.

Doufám, že tě kamaráde potkám! Času je poměrně dost, ale znáš to – květen a červen pádí, zatímco leden a únor se vleče, což je vlastně docela paradox vzhledem k druhému Kelperovu zákonu…

P.S. Budu mít i čas na nějaký fotoprojekty, tak se mi klidně ozvi, mezi první a druhou veselku (ne mojí) to nejspíš vmáčknu.

error: Content is protected !!