Panorama

No co vám mam povídat. Rozloučit se s Důžou, zabouchnout za sebou dveře od bytu v Brooklynu v pondělí odpoledne, abych sebou mohl plácnout na postel ve středu odpo na Bali není něco, co bych chtěl dělat často. Myslel jsem si, že jsem magor, když letim přes 12 časovejch pásem do tý doby, než sem se posadil v NY vedle týpka, co letěl už z Los Angeles.

Asi jste z těch posledních příspěvků poznali, že se mi to v NY velmi páčilo. Bylo by to určitě jiný, kdybych tam musel chodit do práce a každej den roky co roky se prodíral lidma v metru i na ulici. Jsem klasickej cherry picker. Nepojedu do NY v lednu, když tam je mínus 15 a fouká vítr, ale počkám si na krásný babí léto, viď. A takhle to mam asi se všim. Přiznávám se.

Chtěl jsem nahodit ještě víc výhledů a pohledů na NY, ale připojení není v tomhle regionu nejlepší. Vlastně ani letecký spojení tu neni nejlepší, páč jsem se před chvilkou dozvěděl, že letadlo Lion Air z Jakarty na Sumatru se zřítilo do moře…Tahle země má vážně štěstí. Po divokejch vulkánech, zemětřeseních nebo tsunami tu ještě padaj letadla. Asi zítra po přistání na ostrově Flores zatleskám. Doufám, že cílové letiště nedostojí svého jména – míříme totiž do ENDE.

A kdeže to vlastně jsme, ať jsou moje holky v obraze? Strávili jsme 3 dny na Nusa Lembongan (babčo nahoď google a klikni na obrázky) a pak se na týden přesunuli na vedlejší ostrov – Nusa Penida. Lembongan je první zastávkou lidí, kteří prchají z Bali a podle toho to tam vypadá. Malý ostrov, hořící skládka přímo uprostřed, třicet (!) dive center ne starších než 5 let a spouuusta Číňanů. Kdybychom tam nejeli za kamarádem, tak to balíme po první noci. Vážně.

Oproti Lembonganu je Nusa Penida prozatím místo, který si užiješ náramně, ale dávám tomu tak tři roky, než tento ostrov objeví velký cestovky a začnou tam lifrovat číňany ve velkym. To bude konec. O Nusa Penida se říká, že je to Bali před 30 lety, ale bohužel bude trvat jen pár let, než budou spolu tyto dva ostrovy na špičce pelotonu turismu v jihovýchodní Asii. Jen pro srovnání – před 4 lety byly na Penidě čtyři možnosti ubytování, dnes jich je několik set.

Takže zatím ahoj, já jdu přebalit batohy a většinu věcí si odložit tady na hostelu. V plánu je projet Flores nalehko vnitrozemím přes sopky a vesnice a zakončit výlet na ostrovech Komodo. O tamějších dracích jsem viděl dokument ještě jako malej kluk, tak se jim pojedem podívat na jedovej zoubek.

error: Content is protected !!