Jurassic Park

Někdy mi chybí takový to český čundrování. Teď nemyslim akci typu “vožer se v jinym okrese”, kde se sedí víc v hospodě než stoupá do kopců, ale prostě těžkej bágl, stan, v kapce jízdenka na vlak, před sebou tři přestupy a na vrchu krosny několik Radků 12.

Před několika týdny jsem si tenhle stesk vynahradil. Jasně, nic nenahradí moje houmís, partičku sedmy, nekorektní vtipy a bezprostřednost, kterou oplývají kolem Chržína či Hospozíněvse.

Tohle bylo jiný.

Tohle bylo bahnitý a upocený od začátku do konce. Místo Radka 12 lahev místní brandy a místo vysedávání v hospodě..no prostě tady hospody za každym stromem jako v Čechách nejsou, no! Náš průvodce Chris byl velmi vtipnej chlapík, se kterym jsem od té doby v kontaktu. Miluje ten kopec a chodí nahoru každej týden už asi 15 let. Já si to dam ještě jednou, maximálně dvakrát a bude mi to stačit. Polovina cesty probíhala tzv. 4WD, čili ruce plus nohy a celejch šest hodin cestou nahoru se jen kloužeš bahnem. Někteří místňáci to dávaj v žabkách mimochodem.

Na tuhle dávno vyhaslou sopku na ostrově Negros jsme se chystali s českejma klukama minulej březen a mrzí mě, že jsme to pod kopcem zavalenym mraky vzdali a místo toho si v deset ráno vožrali hubu ve vsi. No, i tak to byl parádní den.

Fotky jsou z pokusu číslo dva v prosinci 2018 a za dva měsíce si to dam se svojí českou skupinou znovu. Třítýdenní expedice Filipíny 2019 startuje 11. března!

error: Content is protected !!