Kafka

Sedim pod větrákem v rozpálenym bungalovu, po stěnách se prohání gekoni, občas na střechu spadne zelený mango a z kuchyně na mě pomrkává láhev místního rumu. Odolávám. Odolávám i cigárkum, kterým jsem dal vale před třemi týdny na letišti v Praze.

V sobotu 28.9. jsem úspěšně předložil falešnou letenku pryč z Filipín, aby mi to pak Emiráty vrátily tím, že mi nepustili dron na palubu a musel tak cestovat s ostatníma báglama v podpalubí. Důvod? Prý nějakej hejsek lítal dronem v A380 – tom největšim letadle, který vás přemístí z místa A do místa B. Nepochopíš. Navíc nejsem fanda klimatizace, takže jsem posledních pár hodin nejenže trnul, zda mi nějakej umělec nerozbil drona, ale taky všemožně otáčel kapesníky, aby se to tam vešlo… Poslední 4 hodiny v autě z letiště do Moalboal a venkovních 33 stupňů byly už hotová lahůdka.

První týden byl ve znamení hledání bydlení. Bohužel se nám nepovedlo najít ideální místo, kde bychom i někoho mohli hostit, takže bydlíme v takovym staršim bungalovu asi 70 metrů od moře. Když jsem poprvé vylezl na verandu, vedle od souseda hrála písnička od Bohouše Josefa. Klasický devadesátky. Nechápal jsem. Pak z George, teda Jirky vypadlo, že emigroval v 83. s rodičema do Kanady a Bohouš byl jeho spolužák ze školy. Teď tu romantickou pecku z devadesátýho druhýho pouštěl svý filipínský holce, která za nim na víkendy jezdí ze City.

Druhej týden byl ve znamení “nesofistikovaného marketingu”. Vyrobil jsem a natiskl nějaký plakáty, který teď visí v kavárnách, restauracích a půjčovnách mých známých. Taky sem musel oprášit svuj druhej instagramovej profil CURLYSNAPPER, tak se tam klidně mrkni. Třikrát sem byl s Mel na józe a obden chodim hrát tenis. Někdy si fakt připadám jak pán v letech, kterej tráví svůj důchod na riviéře. Vždyť za tři týdny jsem měl kocovinu jen jednou! Ale ono to bohužel přijde…

A jaký fotky vám ukážu dneska? Z Kafkovic svatby! Byla to skvělá veselka na nádhernejch místech s krásnejma lidma. Jak to celý tak hezky vyšlo, tak následný předání fotek bylo trochu kostrbatý, za což se Kafkum omlouvám. Kombinaci rozbitýho externího disku, nedostupnýho cloudu a špatnýho filipínskýho internetu si prostě nevymyslíš každej den.

error: Content is protected !!