Canon workshop

V pátek se konal ve Vinohradskym pívováře sraz nás, ústeckejch geografů. Neviděli jsme se několik let a dalších několik let některý svý spolužáky neuvidim, protože mi dva dny před konáním třídního srazu volali z Canonu, jestli prej s nima nechci jet do Rakous na workshop. Dostal jsem nabídku, která nešla odmítnout.

Zajet do Slanýho, půjčit lyže, vzít si první půlden dovolený a zapocenej přijít pozdě na sraz před Fantovu kavárnu, kde na mě čekal VW Crafter narvanej technikou a fotografama. Pár piv po cestě a nějaký ty historky k dobru probořily počáteční ledy. Po pár hodinách a vypitejch plzních se z nás stala banda idiotů.

Průměrný věk v luxusním hotelu v Zillertalu byl naším příjezdem o dost snížen. Německy mluvící klientela vypadala, že all-inclusive wellness pobyty v Alpách objíždí od Berlínský krize a tak mě ani nepřekvapil hřeb pátečního večera na baru – tahalo se Bingo. Všichni přítomní v sále byli po každém tahu oslněni úsměvem vysílaným zubní protézou moderátora. Kdo byl někdy na návštěvě u našich jižních sousedů, ví, že za vkusem se tam rozhodně nejezdí. Tipuju, že většina hostů při pohledu na porcelánová sousoší dvanácteráků vlhla, zatímco mně se ještě před prvním pivem zvedal kýbl.

Ráno nás čekal seminář s Jakubem Freyem, který zapíjela většina z nás vodou – to kvůli zředění předešlé noci. Slunečné počasí jsme prokecali ve foajé, a tak si na nás Alpy přichystaly k poledni silný vítr a sněžení. Prostě ideální podmínky na fotoworkshop.

Následujících několik hodin jsme strávili na svahu se štábem Canon CZ, Jakubem, naším skokanem Dejvem a klukama jako jsem já – fotoentuziasty. Atmosféru toho, jak se fotí jumpy do prašanu můžete najít níže.

Za necelých 14 dní jedu znovu do Alp. Tentokrát s firmou v rámci teambuildingu a to bude asi trochu jinej příběh…

error: Content is protected !!